De liptril oefening

liptril oefening

De liptril oefening

De liptril is een zangoefening die helpt de ademsteun en ademhaling te controleren. De meeste zangers vinden het heel erg moeilijk om met een goede ademsteun te zingen. Als jij er ook last van hebt dan kun je de oefening met de ‘liptril’ doen. De liptril is een oefening die je kunt gebruiken om hele liederen mee te zingen. Je kan met de liptril de ademspieren trainen en zo gemakkelijker lange zinnen zingen. Je moet wel erop letten dat de toon vrij komt en dat je niet gaat hoesten of kriebels in je keel krijgt. Als dit gebeurd geef je te veel druk.

Deze video is in het Engels maar ikzelf volg deze zangcoach al een gehele tijd en is heel goed omdat hij elke methode, tip etc.. tot in de kleinste details uitlegt!

Je ademhaling trainen kun je doen met de ‘lip triller’. Het helpt je om de luchtstroom controle te beheersen, het ontspant de keel – indien goed gedaan – en het zal je helpen om je middenrif en buikspieren te trainen.  Als je eenmaal weet hoe je de liptril moet doen kun je hele liedjes zingen terwijl je lippen trillen. Deze liptril oefening kan je helpen bij het trainen van je adem steun en leren hoe je langere lijnen moet zingen. Zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent op je keel. Als je begint te kriebelen of je keel krijgt een geïrriteerd gevoel dan betekend het dat je zingt met te veel druk. Je keel is dan niet ontspannen bij de liptril oefening !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *